Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépeden / mobil eszközödön cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a saját böngésződben tudod módosítani. Elfogadom
Termékek Menü

PlanetBIO Kókuszvirág cukor 250g

PlanetBIO Kókuszvirág cukor 250g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.590 Ft (1.252 Ft + ÁFA)
Gyártó/Forgalmazó:
Cikkszám: pb_071
Egységár: 6.360 Ft/kg
Szerezhető HappyPontok: 0
Átlagos értékelés: Nem értékelt
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-04-24

Leírás és Paraméterek

Összetevők: Organikus kókusz cukor. Párologtatott/granulált / kézzel készített.

Latin: Cocos Nucifera

Tápanyag tartalom 100g-ban

 

Energia 1598 kJ/382 kcal
Fehérje 1,1 g
Szénhidrát 93,4 g
-ebből cukor 91,5 g
Zsír 0,4 g
-ebből telített zsírsav 0,4 g
Rost 1,9 g
Nátrium < 0,1 g
 

Használat: Keverd turmixba, meleg vagy hideg italokhoz, különféle édességekhez vagy gabonapehelyhez, de gyümölcssalátádat is megszórhatod vele.

Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet valamint az egészséges életmódot.

Származási ország: Indonézia.

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.

Organikus kókuszvirág cukor: A kókuszvirág cukor egy teljes mértékben természetes eredetű cukor, ami a kókuszpálmán lévő fiatal virágfürtök nektárjának összesűrítésével készül. Aromájának enyhén karamelles karaktere miatt íze méltán minősül a hagyományos cukor természetes eredetű utódjának.

A kókuszpálmáról:

Az Ázsia egyes területein Életfának nevezett kókuszpálma nagy részét hasznosítják a mindennapi életben. A kókuszdión kívül fontos terménye, a virágai által termelt kókuszcukor. A virágok, a korona leveleinek rejtekében nőnek, és akár az egész évben tartó virágzás során, édes nedvet termelnek. Eme nedű begyűjtésének és feldolgozásának eredményeként született a fantasztikus PlanetBIO kókuszcukor. Mielőtt a finomított nádcukor tömeggyártása elterjedt volna, a kókuszcukor volt a leggyakrabban használt édesítőszer Délkelet-Ázsiában. Mára lassanként visszanyerte egykori népszerűségét és egyre közismertebbé vált szerte a világon.

Miért válaszd a PlanetBio kókuszcukrot?

A PlanetBIO kókuszcukor finomítatlan, így magas tápértéke van. Különösen gazdag ásványi anyagokban: foszfort, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, mangánt, bórt valamint ként is tartalmaz. Ugyanakkor C-vitamin és B1-vitamin is található benne.

A PlanetBIO kókuszcukor javarészt természetes cukorból áll, elsősorban szacharózból, amely egy glükóz és egy fruktóz molekulából álló diszacharid (összetett szénhidrát). Az édesítőszerek között a PlanetBIO kókuszcukornak van az egyik legalacsonyabb glikémiás indexe (35), ami azt jelenti, hogy nem okoz hirtelen vércukor emelkedést. (Összehasonlításképpen: a répacukorból előállított fehér cukor és melasz glikémiás indexe 65 és 100 között van, míg a méz glikémiás indexe 70, vagy annál több.)

Előállítása

A PlanetBIO kókuszcukor a kókuszvirág nektárjából készül. Mikor virágozni kezd, szorosan lekötöznek minden egyes virágzatot, és bevagdossák azokat. Ezután a nektár lassan csordogálni kezd, majd a az újabb és újabb vágások következtében a nedűáramlás folyamatossá válik.  Körülbelül 30 – 40 napig gyűjtik, majd a friss nektár nedvesség tartalmát alacsony hőmérsékleten elpárologtatják. A párologtatás során megváltozik tápanyag összetétele. Először sűrű, sötét szirup lesz, majd a további párolás eredményeképpen a kókuszcukor kikristályosodik.

Fogyasztási javaslataink

A PlanetBIO kókuszcukor kellemesen édes, színe a melaszos barna cukoréhoz hasonlít. A nevével ellentétben nincs kókusz aromája, inkább egy csipetnyit karamell ízű. A PlanetBIO kókuszcukrot épp úgy használhatjuk természetes édesítőszerként, mint a hagyományos nádcukrot. Alkalmas hideg és meleg italok, turmixok, joghurtok, gabonafélék, gyümölcsök, saláták, kekszek, sütemények, krémek, csokoládék, vagy bármilyen más desszertek édesítésére.

 

Érdekesség

Tudtad, hogy...

... a  kókuszpálmán  hímivarú és nőivarú virágok is fejlődnek? Ezért a pálmát egylaki növénynek nevezik. 

... hogy a "kókuszcukor" és a "pálmacukor" kifejezéseket gyakran használják szinonimaként? Habár a kókuszcukor mind ízében és küllemében, mind eredetében különbözik a pálmacukortól, ami egyébként a datolyapálma, a palmirapálma, a cukorpálma, vagy a szágópálma törzsének megcsapolásából nyert folyadékból készül.

... egy kókuszpálma évente átlagosan 288 liter nektárt termel? 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Gyártók/Márkák
Online fizetés
  
Facebook rajongók