Összetevők: Fagyasztva szárított (liofilizált) organikus acai (Euterpe Oleracea) gyümölcspor.
Tápanyag tartalom 100g-ban |
|
|
|
Energia |
2243 kJ/536 kcal |
Fehérje |
7,6 g |
Szénhidrát |
43,9 g |
-ebből cukor |
15,2 g |
Zsír |
45 g |
-ebből telített zsírsav |
10,5 g |
Rost |
20,5 g |
Nátrium |
0g |
|
|
Használat: Adj 1 - 2 teáskanállal az acai porból kedvenc gyümölcslevedhez, turmixodhoz vagy salátádhoz. Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Felnyitás után hűtőszekrényben tárolandó.
Származási ország: Brazília
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tárolandó.
A terméket dióféléket és szezámmagot is felhasználó üzemben csomagolták.
Mi az acai?
Az acai (“ászái”) bogyó az Amazonas vidékén tömegesen előforduló Euterpe oleracea pálma termése, amely főleg mocsaras és árteres vidékeken őshonos. A bogyók feketéslilák, aprók, kinézetre hasonlatosak az áfonyához. Nagy fürtökben nőnek, évente kétszer szüretelhetők. Az acai íze kellemesen savanykás. Nyers formában a brazil bennszülöttek étrendjének egyik fő összetevője, míg őshazáján kívül többnyire gyümölcslé vagy acai por formájában találkozhatunk vele.
Miért érdemes fogyasztani?
Az acai bogyónak alacsony a cukortartalma, viszont igen gazdag értékes zsírokban. A PlanetBIO acai porban főként egyszeresen-és többszörösen telítetlen-, omega-9 és omega-6 zsírsavak vannak. A telítetlen zsírsavak szerepet játszanak a vér koleszterinszintjének fenntartásában. Az acai, diétázóknak is kiváló magas rosttartalma (27%) miatt. Rendkívül magas antioxidáns-tartalmának megőrzését segíti, hogy a leszüretelt gyümölcs 24 órán belül feldolgozásra kerül! Az acai gazdag ásványi anyagokban, kálciumot, vasat, káliumot és magnéziumot is tartalmaz.
A kálcium hozzájárul az emésztőenzimek normális működéséhez, a véralvadáshoz, a normál izom- és idegi működéshez, valamint elengedhetetlen a csontok és fogak normál állapotának fenntartásához. A vas szerepet játszik a vörösvérsejtek és a hemoglobin képződésében, a szervezeten belüli oxigénszállításban, az immunrendszer normális működésében, a sejtosztódás folyamatában, valamint hozzájárul a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez. A kálium segíti a normál izomműködést, az idegrendszer működését és a normális vérnyomás fenntartását. A magnézium szerepet játszik az elektrolit-egyensúly fenntartásában, a pszichológiai funkciók zavartalan működésében, a fehérjeszintézisben, és a sejtosztódásban. Hozzájárul a normális izomműködéshez, a csontok és fogak normál állapotának fenntartásához, valamint a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez. A PlanetBIO acai por E-vitaminban is gazdag, mely védi a sejteket a sztresszhatásokkal szemben.
Előállítása
A PlanetBIO acai port liofilizálással állítják elő, azaz fagyasztva szárítják. A friss gyümölcspépet addig fagyasztják, míg víztartalma szilárd fázisból közvetlenül gáz fásiba lép. Így őrzi meg a PlanetBIO acai por a lehető legtöbb értékes tápanyagot.
Hogyan érdemes fogyasztani?
Az acai por kellemesen savanykás íze miatt jól keverhető bármely gyümölcs- vagy zöldséglével. Egy-két teáskanálnyit adagoljon belőle! Hozzáadható gyümölcssalátákhoz, süteményekhez, nyers desszertekhez, fagylaltokhoz, mártásokhoz, szószokhoz.