Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépeden / mobil eszközödön cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a saját böngésződben tudod módosítani. Elfogadom
Termékek Menü
0

HUMINIQUM szirup 250 ml

HUMINIQUM szirup 250 ml Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.690 Ft (3.693 Ft + ÁFA)
Gyártó/Forgalmazó:
Cikkszám: HP0002
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 18.760 Ft/l
Szerezhető HappyPontok: 24
Várható szállítás: 2017. december 20.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Leírás és Paraméterek

Ásványi anyagokat, mikroelemeket, nyomelemeket, C-vitamint, Huminsavat, Fuvosavat és Máriatövis kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő szirup. 
OETI Notifikáció: 8108/2010

A C-vitamin, a Vas (Fe), a Réz (Cu) és a Szelén (Se) 
HOZZÁRJÁRUL AZ IMMUNRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ

A Cink (Zn) és a Jód (I)
HOZZÁJÁRUL A NORMÁL SZELLEMI MŰKÖDÉSHEZ

A Máriatövis kivonat
TÁMOGATJA A MÁJ MŰKÖDÉSÉT 

A Mangán (Mn) és a Cink (Zn) 
HOZZÁJÁRUL A SEJTEK OXIDATIV STRESSZEL SZEMBENI VÉDELMÉHEZ

Magyar alapanyagokból, Magyar szellemi tőkével, Magyar munkaerővel előállítva.

A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot (ízesítő, stabilizáló, tartósító, stb…). Ízesítését mindenki ízlés szerint végezze, ha a termék eredeti természetes íze zavaró.

• A szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, növényi tej, gyümölcslé, stb...) elkeverve fogyaszthatjuk. Ízét kellemesebbé tehetjük, és hatását fokozhatjuk, ha 1-2 csepp citromlevet adunk hozzá.

• Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Az ajánlott napi adagot keverjük el egy pohár folyadékban (gyümölcslé, tea, víz)
Étkezés előtt 15-20 perccel ajánlott bevenni

AJÁNLOTT NAPI ADAGOLÁS FELNŐTTEKNEK  5-10 ml
A 10 ml-es adagot két részletben (2x5 ml) reggel és este ajánlott bekeverni.

AJÁNLOTT NAPI ADAGOLÁS GYEREKEKNEK  (4-10 ÉV) 2,5 ml

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl !

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény – tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.

A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket (pl. Hg, Al, Pb, As, radioaktiv elemek stb...) toxinokat, és gyógyszermaradványokat.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.

A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes humusz ásványból (leonardite) vonjuk ki.

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ
Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.

NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST
Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.

NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT
Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.

OPTIMALIZÁLJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT
Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.

MEGKÖTI A TOXINOKAT
Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.

HELYREÁLLÍTJA SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT
A" modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.

Kiszerelés Folyékony
Gluténmentes Igazoltan 100%-ban, igen
Hozzáadott cukortartalom Nem tartalmaz
Magyar Termék Happy Plusz
Érdekesség

A huminsavak kémiai-biológiai reakciói

Vízoldhatóság

A huminanyagok közül csak a fulvosav vízoldható. Minél nagyobb a molekula annál nehezebben oldódik vízben. Ennek egyik oka, hogy a molekulaméret növekedésével fajlagosan csökken az akti hidrofil csoportok száma, másik oka pedig a molekulában található lakton gyűrű, amely semleges-savas közegben záródik. Ugyanakkor lúgos közegben ezen gyűrű felnyílik miáltal megnő a hidrofil (COOH, OH) csoportok száma. Ez okozza a jól ismert lúgoldhatóságát a huminsavaknak. A huminsavak több vegyértékű fémekkel alkotott komplexei a fenti okok miatt szintén nem vízoldhatóak.

Biológiai aktivitás

A huminsavak biológiai aktivitása régóta ismert tény. Ezen hatás magyarázatát a modellel összhangban az alábbi tényeken keresztül érthetjük meg.

A huminsavak elektron és aktiv-oxigén transzfer molekulaként viselkednek biológiai rendszerekben. Ezen képességük lehetővé teszi, hogy mint katalizátorok részt vegyenek a sejtlégzési folyamatokban hasonlóan a FAD és NADH koenzimekhez.

SUBSTRATE    NADH    FADH2    H2O
PRODUCT         NAD+    FAD         O2

A huminsavak elektron transzfer tulajdonsága a quinon-szemiquinon szerkezetnek valamint a delokalizált elektron szerkezetnek köszönhető.

Ezen mechanizmus bizonyítása nem lehet célja e rövid leírásnak, de számos biológiai és kémiai teszt bizonyította ezen feltevések helyességét.

Ezen biostimulátor hatásnak a következő kiemelendő következményei vannak:

a, A huminsavak, mint katalizátorok felgyorsítják a sejtlégzési folyamatot és ezáltal indirekt módon a citrátkör energia termelését. Ennek hatásaként több energia válik szabaddá a sejtekben, ami nem specifikus hatás mint a hormonoké.

b, Ebben a folyamatban a meghatározó kémiai paraméter a szabad elektron (vagy spin) koncentráció és nem a molekulaméret vagy az összsavasság.

c, A huminsavaknak mindig van egy optimális koncentrációjuk, ahol a legnagyobb ez a hatás. A különböző élő szervezetekben ez az optimum különböző lehet de minden esetben megfigyelhető, amiből az következik, hogy a túladagolás nem eredményez jobb hatást.

Reakciók szerves és szervetlen molekulákkal

A huminsavak kémiai szerkezete lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag a biológiai rendszerekben előforduló valamennyi vegyülettipussal valamilyen reakcióba lépjen.

a. A szervetlen kationok ionos, komplex, kelát és poláris adszorpciós kötésekkel kapcsolódhatnak a huminsavakhoz. A fő reakció partnerek a savas karboxil, hidroxil csoportok de a karbonil és szemikinon csoportok is reagálhatnak.

b. A szervetlen anionok közvetlenül gyakorlatilag nem tudnak kötődni a huminsavakhoz, de bizonyos körülmények között (fém-hidak) jó hatásfokkal lehet kötéseket kialakítani.

c. A szerves vegyületek reakciói a molekula szerkezettől függenek (aromás, alifás, ionos) Számos kísérletre alapozva kijelenthető, hogy gyakorlatilag majdnem minden esetben megtalálható a módja annak, hogy a legkülönbözőbb molekulaszerkezetekkel kölcsönhatást lehessen létrehozni (xenobiotikumok, proteinek, enzimek, toxinok, virusok).

Komplex- és kelátképző, valamint ioncserélő képesség

A huminsavak kémiai értelemben poli-hidroxi-karbonsavak kinon csoportokkal és micella szerkezettel. A molekulában lévő savas jellegű karboxil és aromás hidroxil csoportok képesek mind kelát mind komplex kötéseket létrehozni több vegyértékű fémekkel. A teljes savas csoportok száma 6-8 meqv/g. A huminsavak tehát természetes ioncserélőként viselkednek. A huminsavak természetben betöltött különleges szerepét példázza azon két tulajdonságuk is, hogy az élő szervezetk számára fontos tápanyagokkal olyan közepesen erős kötéseket képeznek melyekből a tápanyagot fel tudják venni. Ugyanakkor a toxikus fémekkel olyan erős komplexet létesitenek menyet az élő szervezet nem tud megbontani, vagyis inaktiválja azokat.

Antivirális hatás

A huminsavak antivirális hatása elsősorban a humán gyógyászat terén régóta ismert és régóta kutatott terület. Számos vírusfajtáról bizonyosodott be, hogy a huminsavak direkt virusgátló hatást fejtenek ki rájuk. A kutatók véleménye szerint e huminsavak háromféle módon is kifejtik antivirális hatásukat:

 a, egyrészt direkt módon, a virusok fehérjeburkán megkötődve meggátolják azon adszropcióját a szöveteken, igy a virus-huminsav komplex bekerül a keringési rendszerbe ahol az immunrendszer védekező mechanizmusai inaktiválják a virust

b, másrészt indirekt módon a sejtek energiatermelésének gyorsításával erősitik az immunrendszert, ezáltal a szervezet hatékonyabban tudja felvenni a harcot velük szemben.

c, harmadrészt szintén indirekt módon a szervezet méregtelenítésével jelentős energiákat szabadítanak fel, amit a szervezet a vírusok elleni védekezésre fordíthat.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Gyártók/Márkák
Online fizetés
  
Facebook rajongók