Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépeden / mobil eszközödön cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a saját böngésződben tudod módosítani. Elfogadom
Termékek Menü
0

Ecetmester Tüzesvíz 100ml

Ecetmester Tüzesvíz 100ml Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)
Gyártó/Forgalmazó:
Cikkszám: EM00020_100
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 21.900 Ft/l
Szerezhető HappyPontok: 11
Várható szállítás: 2017. december 20.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Leírás és Paraméterek
Összetevők: biológiailag erjesztett almaecet, gyömbér, kakukkfű, oregánó, torma, cayenne-i bors, borsmenta, echinacea purpurea fokhagyma, vöröshagyma.
 
Ecetsavtartalom 10%.
A termék üledékképződésre hajlamos, használat előtt rázzuk fel.
Minőségét megőrzi: 4 évig.
Száraz, hűvös, lehetőleg fénytől védett helyen tároljuk.
Fogyasztási javaslat: fogyaszthatjuk önmagában vagy adjunk 1-2 teáskanál ecetet 1 dl vízhez, gyümölcsléhez. Összekeverhetjük kevés mézzel, citromlével és 1 dl vízzel frissítő italként. Hozzáadhatjuk ételeinkhez mint salátához, észételekhez vagy akár húsokhoz, mártásokhoz is.
Egy kis szakirodalom:
 
Erős megfázás, meghűlés…a kakukkfű kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó,
köhögéscsillapító, szélhajtó is. Fürdővizekben illatos és frissítő hatású. Nyákoldó és köptető hatása
is van, de legfőbb értéke a timol és a karvakrol, amelynek erős fertőtlenítő és antimikrobiális
hatását köszönheti. A tormát eredetileg gyógynövényként termesztették, csak később vált a
marhasültek, füstölt és főtt sonkák ízesítőjévé. Használjuk még kolbászokhoz, főtt sertés- és
marhahúsokhoz, savanyúságok tartósításánál is. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a
frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása félnapon át tart. A torma antibakteriális hatását
a benne található glikozidoknak köszönheti, a mustárolaj viszont fokozza a nyálkahártyák
vérellátását, a kálium pedig serkenti a veseműködést.
 
Gyömbér
A gyömbér (Zingiber) a gyömbérfélék (Zingiberaceae) családjának névadó nemzetsége. Fajai fűszerként, gyógyszerként használtgyöktörzséről ismertek. Ezek közül is legelterjedtebb a közönséges gyömbér (Zingiber officinale).Évente csaknem másfél millió tonna gyömbért fogyasztanak világszerte, a legtöbbet Délkelet-Ázsiában és Indiában. A gyömbér a szusi egyik kiegészítője a waszabi és a daikon (jégcsapretek) mellett. Évszázadok óta ízesítenek vele süteményeket, mézeskalácsot, kekszeket, s készül gyömbérsör is. A gyömbér íze egyszerre kesernyés, csípős, édeskés, frissítő, fűszeres. A főtt gyömbér sokkal enyhébb ízű, mint a nyers. A gyömbérrel jól harmonizáló borok például a fűszeres tramini vagy a (száraz vagy édes) muskotályok.Csak a népi gyógyászatban használják betegségek kezelésére, elsősorban fűszernövény.A gyömbér hányáscsillapító tulajdonságának farmakológiai háttere nem teljesen tisztázott, de a görcsoldó, szélhajtó tulajdonságainak köszönhetően valószínűleg közvetlen hatással rendelkezik a gyomor-bélrendszerre. A növény hatása gyökerének illóolajában rejlik, mely csökkenti a nyálkahártyák irritációját. Gyulladáscsökkentő hatású, melyet ki lehet használni megfázás és hörghurut esetén. Köztudottan jó emésztési zavarok enyhítésére (enyhe gyomorrontás, puffadás), de émelygésnél, hányingernél is segítségünkre lehet a gyömbér. Jó emésztésserkentő és étvágyjavító hatású.
 
Kakukkfű
A kakukkfű (Thymus) az árvacsalánfélék családjába tartozó növénynemzetség. Kb. 350 örökzöld, talajtakaró vagy boltozatos alakú cserje, félcserje, vagy fásodó tövű, fűszeres illatú évelő faj, hibrid faj összefoglaló neve. Európa, Ázsia és Észak-Afrika mérsékelt övi területein honosak. Népies nevei: balzsamfű, démutka, kakucskafű, kerti kakukkfű, mezei kakukkfű, timián, tömjénfű, töményfű vagy vadcsombor.Vágva és morzsolva forgalmazzák.Erős, kámforos aromája miatt óvatosan kell használni, mert túladagolva megváltoztatja az étel jellegét.Petrezselyemmel keverve kitűnő fűszeres vajat készíthetünk belőle. Használja a konzervipar is. A bouquet garni fűszerkeverék meghatározó alapanyaga. Különleges ínyencfalat a kakukkfüves nyúlpecsenye.Kitűnő étvágygerjesztő, gyomorjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító, szélhajtó is. Fürdővizekben illatos és frissítő hatású. Nyákoldó és köptető hatása is van, de legfőbb értéke a timol (40%) és a karvakrol (15%), amelynek erős fertőtlenítő és antimikrobiális hatását köszönheti. A torokgyulladást a friss levelek rágcsálása csillapítja. Csökkentik az étvágytalanságot, serkenti az emésztést. Sokan légzőszervi panaszok esetén alkalmazzák. A gyógytea fogyasztása vagy az azzal történő gargarizálás, jó gyógyír köhögés, torokfájás esetén.
 
Oregáno
A szurokfű, más néven közönséges szurokfű vagy vadmajoránna (Origanum vulgare) az árvacsalánfélék (Lamiaceae)családjának szurokfű (Origanum) nemzetségébe tartozó fűszer- és gyógynövényfaj, amelyet latin nevéből oregánónak is neveznek.Nevének eredete a latin origanum nyomán keletkezett, amely a görög origanon folytatása és az orosz (‘hegy’) és ganosz (‘szépség, dísz’) szavakból tevődött össze.[1]Az ókori Egyiptomban is ismerték már gyógyhatásait, köhögéscsillapítóként volt közismert, az ókori Görögországban pedig sérüléseket gyógyítottak vele. A középkorban az ételeket a szurokfűolajával óvták meg a mikrobás fertőzésektől.Egész Európában ismerik és használják, de fűszerként főleg a mediterrán konyhára jellemző (gyakran bazsalikommal és rozmaringgal kombinálva). Sajátságos íze van, mely a majorannára és a kakukkfűre emlékeztet.Gyakran használják paradicsommártás ízesítéséhez, grillezett húsokhoz, sült zöldségekhez. A frissen szedett leveleket salátákhoz adják.A szurokfüvet a természet antibiotikumának tartják. Karvakrolt, illóolajat, cseranyagot, keserű anyagot és gyulladáscsökkentő timolt tartalmaz; a karvakrol és a timol a baktériumok szaporodását gátolja. Maga a szurokfű 2–5%-ban tartalmazhatja, olaja az oregánóolaj pedig 40–70%-ban. A legjobb minőségű olajok akár 85%-ban is tartalmazhatják a karvakrolt, de ez függ a lepárlás módjától. A növény levelét megszárítják, és nyugtató hatású teát főznek belőle. Teája (forrázata) étvágygerjesztő, idegnyugtató, baktériumölő, köhögéscsillapító hatású.
 
Torma
A torma (Armoracia rusticana) egy gyógy- és fűszernövény. Népies neve: közönséges torma, csípős torma.Illóolajtartalma gyökerének reszelésekor szabadul fel. Kalciumot, nátriumot, magnéziumot és C-vitamint tartalmaz.Eredetileg gyógynövényként termesztették, csak később vált a marhasültek, füstölt és főtt sonkák ízesítőjévé. Használjuk még kolbászokhoz, főtt sertés- és marhahúsokhoz, savanyúságok tartósításánál is.Fiatal levele salátába kitűnő. A gyökeréből készített szószt marhasültekhez, füstölt húsokhoz és halételekhez használják. A reszelt torma felhasználható még káposztasalátába, mártások, és majonéz ízesítésére. Reszelt gyökerét mindennap ehetjük, étvágygerjesztő, gyomorjavító, elősegíti az emésztést, és a vérkeringést is előnyösen befolyásolja.C vitamin forrás! E mellett tartalmaz más vitaminokat, Káliumot, Nátriumot, Magnéziumot, Kalciumot, más ásványi anyagokat, Flavont, Mustárolajat, Szinigrint, Glikozidokat.
 
Cayenne-i bors
Dél-Amerikában, gyaníthatóan a jelenlegi Francia Guyana tájékán vonták termesztésbe az indiánok. Portugál utazók ismertették meg a világgal, vitték Európába, Afrikába és Ázsiába. Általánosan termesztik Afrikában, Indiában, Japánban és Mexikóban. A teljes mennyiség mintegy 80%-át az USA-ban, főleg Új-Mexikóban és Louisianában takarítják be.A cayenne-i a nagyon csípős paprikák közé tartozik 30–50 000 Scoville-egységgel. Több gyógyászati alkalmazása is ismert; a konyhában szárítva és porítva használják. A boltokban kapható paprika por "cayenne" felirata nem kimondottan ezt a paprikát jelzi, csak a csípős pirospaprika őrlemények egyfajta elterjedt elnevezése. A cayenne-i borsfűszerkeverékbe sem mindig cayenne-i paprikát tesznek; gyakran más, esetenként kevésbé csípős fajokkal pótolják vagy egészítik kiMivel gyorsítja a vérkeringést és a felszívódást, ezért elősegíti más gyógynövények és vitaminok, táplálék kiegészítők hatását. Bármely fogyókúra hasznos kiegészítője, mert stabilizálja az emésztést, ezzel megszünteti a felszívódási problémákból adódó túlzott étvágyat.
 
Borsmenta
A borsmenta (Mentha × piperita) fűszer- és gyógynövény, az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családján belül a Menta (Mentha)nemzetségbe tartozik. Egyéb nevei: borsosmenta, angol menta, mithen menta.Gyümölcssalátákhoz, pulyka töltelékébe, szószok, mártások, teák, likőrök, ízesítésére, kozmetikai készítményekhez. Kandírozott leveleivel édes ételeket díszíthetünk.Illóolaját a cukrászatban, valamint a kozmetikai iparban használják fel szájvizekben, fogkrémekben.Magyarországon ismert, elterjedt, mint teanövény. Használata igen egészséges, mert emésztési zavaroknál, felfúvódásnál, epegyulladásnál, menstruációs zavaroknál nagyon jó szolgálatot tesz. Teáját főleg görcsoldásra, felfúvódásoknál alkalmazzák, egyéb drogokkal együtt nyugtatóként is. A tea egy evőkanál vágott drogból készül 150 ml forrásban lévő vízzel, 5-10 perces áztatással.
 
 
További információk

Mire jó az almaecet?

Az almaecetet több ezer éve használják a világ nagy részén az egészség fenntartása érdekében. Az ókori egyiptomiak és babilóniaiak 12 ezer évvel ezelőtt tudatosan fogyasztották már az almaecetet. Az erjesztett gyümölcslé számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, éppen ezért ajánlott napi rendszerességgel fogyasztani.

Az almaecet tartalmaz C-vitamint, B2-, B1-, B6-vitamint, citromsavat, ecetsavat, folsavat, biotint, niacint, káliumot, vasat, pektint, magnéziumot, foszfort, nátriumot, kalciumot. Használhatjuk főzéshez, salátaöntetekhez, de vízzel hígítva, napi 1-2 evőkanál almaecet mindenkinek jót tenne az egészségének.

A konyhában igen finom fűszerként lehet a segítségünkre: elsősorban salátákhoz halételekhez, szárnyasokhoz illik. De tartósításra egyaránt alkalmas, sőt a sütemények is omlósabbak lesznek, ha néhány cseppet teszünk a tésztába, tojásfőzősnél megelőzi a héj megrepedését, az elsózott levest is helyrehozhatjuk pár cseppel. Előnye még, hogy a hüvelyesekből, káposztafélékből készült ételek könnyebben emészthetőek néhány kanálnyi almaecettől. Sőt, ha a saláták, zöldségek és gyümölcsök mosásánál használjuk, eltávolíthatjuk a növényvédő szerek maradványait.

Mihez tudjuk használni az ecetmester termékeit? 

Fogyaszthatjuk önmagában 1 - 2 teáskanállal, hígíthatjuk vízzel, gyümölcslével akár langyos teával is. A gasztronómia területén, konyhákban szinte minden ételeinkhez használhatjuk mint salátáinkhoz, készételeinkhez, húsokhoz, mártásokhoz de még sütéshez is.Nyáron és télen egyaránt kiváló hűsítő vagy melegítő védőital készíthető belőle egy kevés méz és citrom hozzáadásával.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Gyártók/Márkák
Online fizetés
  
Facebook rajongók