Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépeden / mobil eszközödön cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a saját böngésződben tudod módosítani. Elfogadom
Termékek Menü
0

Ecetmester Rozmaring Plusz eszencia 100ml

Ecetmester Rozmaring Plusz eszencia 100ml Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.090 Ft (1.646 Ft + ÁFA)
Gyártó/Forgalmazó:
Cikkszám: EM00017_100
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 20.900 Ft/l
Szerezhető HappyPontok: 11
Várható szállítás: 2017. november 22.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Leírás és Paraméterek
Összetevők: biológiailag erjesztett almaecet, rozmaring, galagonya virágos hajtásvég, galagonyabogyó.
 
Ecetsavtartalom 10%.
A termék üledékképződésre hajlamos, használat előtt rázzuk fel.
Minőségét megőrzi: 4 évig.
Száraz, hűvös, lehetőleg fénytől védett helyen tároljuk.
Fogyasztási javaslat: fogyaszthatjuk önmagában vagy adjunk 1-2 teáskanál ecetet 1 dl vízhez, gyümölcsléhez. Összekeverhetjük kevés mézzel, citromlével és 1 dl vízzel frissítő italként. Hozzáadhatjuk ételeinkhez mint salátához, készételekhez vagy akár húsokhoz, mártásokhoz is.
Egy kis szakirodalom:
 
Szív és érrendszer, magas vérnyomás…A galagonyát gyógynövényként is
alkalmazzák: jótékony hatással van a szívműködésre.A galagonya a népi gyógyászatban
szívgyógyszerként alkalmazott gyógynövény. Jótékony hatását a 19-20. század során igazolták.
Hatóanyagát a növény leveléből, virágából, vagy terméséből főzött teán vagy kivonatán keresztül
nyerik ki.
 
Rozmaring
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) az árvacsalánfélék családjába tartozó Rosmarinus nemzetség növényfaja, fűszer- és gyógynövény. Dél-Európában honos, de nálunk is újra kedvelt. A kámforra emlékeztető keserű, aromás fűszert az örökzöld bokor leveleiből (Rosmarini folium) kapjuk.Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gomba- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány- és birkahúsból készített ételek, vadhúsok (őz, szarvas, nyúlhúsok), ízesítésére, illatosítására. Főleg a mediterrán konyhára, azon belül a francia és olasz ételekre jellemző.Forrázatát ideg- és gyomorerősítő, epehajtó, görcsoldó, de a kellemetlen klimaxos érzések megszüntetésére is használják. Nyersen és szárított állapotában is használják a fürdővizek (gyógyfürdők) illatosítására, miközben a fürdőző szervezetét felfrissíti. Antioxidáns hatását egérkísérletek során sikerült bizonyítani. Kísérletileg igazolt, hogy belélegzett illóolaja élénkítő hatású, kivonata jól hat cukorbetegség és magas vérzsírszint esetén
 
Galagonya
A galagonya (Crataegus) a rózsafélék (Rosaceae) családjának Maloideae alcsaládjába sorolt növénynemzetség. Általában tövisescserjék, vagy kis fák. A galagonyát gyógynövényként is alkalmazzák: jótékony hatással van a szívműködésre.A galagonya a népi gyógyászatban szívgyógyszerként alkalmazott gyógynövény. Jótékony hatását a 19-20. század során igazolták.Hatóanyagát a növény leveléből, virágából, vagy terméséből főzött teán vagy kivonatán keresztül nyerik ki.
További információk

Mire jó az almaecet?

Az almaecetet több ezer éve használják a világ nagy részén az egészség fenntartása érdekében. Az ókori egyiptomiak és babilóniaiak 12 ezer évvel ezelőtt tudatosan fogyasztották már az almaecetet. Az erjesztett gyümölcslé számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, éppen ezért ajánlott napi rendszerességgel fogyasztani.

Az almaecet tartalmaz C-vitamint, B2-, B1-, B6-vitamint, citromsavat, ecetsavat, folsavat, biotint, niacint, káliumot, vasat, pektint, magnéziumot, foszfort, nátriumot, kalciumot. Használhatjuk főzéshez, salátaöntetekhez, de vízzel hígítva, napi 1-2 evőkanál almaecet mindenkinek jót tenne az egészségének.

A konyhában igen finom fűszerként lehet a segítségünkre: elsősorban salátákhoz halételekhez, szárnyasokhoz illik. De tartósításra egyaránt alkalmas, sőt a sütemények is omlósabbak lesznek, ha néhány cseppet teszünk a tésztába, tojásfőzősnél megelőzi a héj megrepedését, az elsózott levest is helyrehozhatjuk pár cseppel. Előnye még, hogy a hüvelyesekből, káposztafélékből készült ételek könnyebben emészthetőek néhány kanálnyi almaecettől. Sőt, ha a saláták, zöldségek és gyümölcsök mosásánál használjuk, eltávolíthatjuk a növényvédő szerek maradványait.

Mihez tudjuk használni az ecetmester termékeit? 

Fogyaszthatjuk önmagában 1 - 2 teáskanállal, hígíthatjuk vízzel, gyümölcslével akár langyos teával is. A gasztronómia területén, konyhákban szinte minden ételeinkhez használhatjuk mint salátáinkhoz, készételeinkhez, húsokhoz, mártásokhoz de még sütéshez is.Nyáron és télen egyaránt kiváló hűsítő vagy melegítő védőital készíthető belőle egy kevés méz és citrom hozzáadásával.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Ünnepekre ajánljuk!
Gyártók/Márkák
Online fizetés
  
Facebook rajongók