Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépeden / mobil eszközödön cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a saját böngésződben tudod módosítani. Elfogadom
Termékek Menü
0

Ecetmester Levendula eszencia 250ml

Ecetmester Levendula eszencia 250ml Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
4.150 Ft (3.268 Ft + ÁFA)
Gyártó/Forgalmazó:
Cikkszám: EM00014_250
Elérhetőség: Rendelhető (4 munkanap)
Egységár: 16.600 Ft/l
Szerezhető HappyPontok: 21
Várható szállítás: 2017. szeptember 28.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Leírás és Paraméterek
Összetevők: biológiailag erjesztett almaecet, levendulavirág (Lavandula Angustifoila).
 
Ecetsavtartalom 10%.
A termék üledékképződésre hajlamos, használat előtt rázzuk fel.
Minőségét megőrzi: 4 évig.
Száraz, hűvös, lehetőleg fénytől védett helyen tároljuk.
Fogyasztási javaslat: fogyaszthatjuk önmagában vagy adjunk 1-2 teáskanál ecetet 1 dl vízhez, gyümölcsléhez. Összekeverhetjük kevés mézzel, citromlével és 1 dl vízzel frissítő italként. Hozzáadhatjuk ételeinkhez mint salátához, készételekhez vagy akár húsokhoz, mártásokhoz is.
 
Egy kis szakirodalom:
 
Levendula…A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben hivatalos drogjai a virág (Lavandulae flos) és a
virágból préselt illóolaj (Lavandulae aetheroleum). Felhasználják még virágos hajtásait (Lavandulae
herba) is, amely nem hivatalos drog. Az illóolaj fő összetevői: linalil-acetát, linalool; továbbá kisebb
mennyiségben borneol, kámfor, geraniol, citronellol, melyek mennyisége a környezeti tényezőktől
függően változó. Nagy mennyiségben használja fel a kozmetikai és illatszeripar. Franciaországban
több étrendkiegészítő piacon van több mint 30 éve, amelyek levedulaolajat tartalmaznak és különböző
illóolajakkal keverve kaphatók. 2009-től Németországban kapható illóolaj lágy kapszulázott kivitelben
ideges nyugtalanság és szorongás enyhítésére. A virágból készült teát nyugtatószerként, valamint
gyomor- és bélpanaszok ellen használják. Fokozza az epeműködést.
 
Levendula
A levendula (Lavandula) az árvacsalánfélék családjába tartozó növénynemzetség 39 fajjal és több hibrid fajjal. Őshonos Európában; megtalálható az Atlanti-óceánban fekvő Zöld-foki Köztársaság szigetcsoportjaitól és a Kanári-szigetektől DK-Európán keresztül Észak- és Kelet-Afrikában, a Mediterráneumban, DNy-Ázsián keresztül DK-Indiáig. A nemzetség sok tagja kerti dísznövényként ültetett a mérsékelt éghajlaton, felhasználják továbbá fűszerként, és a belőle kivont illóolajat számtalan kozmetikai termékben.A provance fűszerkeverék amerikai kiadásának része (az eredeti franciában nincsen). A virágok bőséges nektárt adnak, amiből jó minőségű méz állítható elő. A virágokat lehet kandírozni, néha sütemény dekorációként használják. A csokoládés desszertekhez különösen jól illik. Fekete és zöld teához is szokták keverni ízesítőként. Bár Franciaországban sokféleképpen felhasználják, nem tartozik a hagyományos francia konyha fűszerei közé.Az I. világháborúban kórházakban használták az illóolaját. Gyakran használják más növényekkel együtt az aromaterápiában. A levendulavirágokkal töltött pánácska segíti az alvást és az ellazulást.
 
Egy kis szakirodalom:
További információk

Mire jó az almaecet?

Az almaecetet több ezer éve használják a világ nagy részén az egészség fenntartása érdekében. Az ókori egyiptomiak és babilóniaiak 12 ezer évvel ezelőtt tudatosan fogyasztották már az almaecetet. Az erjesztett gyümölcslé számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, éppen ezért ajánlott napi rendszerességgel fogyasztani.

Az almaecet tartalmaz C-vitamint, B2-, B1-, B6-vitamint, citromsavat, ecetsavat, folsavat, biotint, niacint, káliumot, vasat, pektint, magnéziumot, foszfort, nátriumot, kalciumot. Használhatjuk főzéshez, salátaöntetekhez, de vízzel hígítva, napi 1-2 evőkanál almaecet mindenkinek jót tenne az egészségének.

A konyhában igen finom fűszerként lehet a segítségünkre: elsősorban salátákhoz halételekhez, szárnyasokhoz illik. De tartósításra egyaránt alkalmas, sőt a sütemények is omlósabbak lesznek, ha néhány cseppet teszünk a tésztába, tojásfőzősnél megelőzi a héj megrepedését, az elsózott levest is helyrehozhatjuk pár cseppel. Előnye még, hogy a hüvelyesekből, káposztafélékből készült ételek könnyebben emészthetőek néhány kanálnyi almaecettől. Sőt, ha a saláták, zöldségek és gyümölcsök mosásánál használjuk, eltávolíthatjuk a növényvédő szerek maradványait.

Mihez tudjuk használni az ecetmester termékeit? 

Fogyaszthatjuk önmagában 1 - 2 teáskanállal, hígíthatjuk vízzel, gyümölcslével akár langyos teával is. A gasztronómia területén, konyhákban szinte minden ételeinkhez használhatjuk mint salátáinkhoz, készételeinkhez, húsokhoz, mártásokhoz de még sütéshez is.Nyáron és télen egyaránt kiváló hűsítő vagy melegítő védőital készíthető belőle egy kevés méz és citrom hozzáadásával.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Amit megnéztél
Gyártók/Márkák
Online fizetés
  
Facebook rajongók