Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépeden / mobil eszközödön cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a saját böngésződben tudod módosítani. Elfogadom
Termékek Menü
0

Ecetmester Gyengevíz 100ml

Ecetmester Gyengevíz 100ml Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.090 Ft (1.646 Ft + ÁFA)
Gyártó/Forgalmazó:
Cikkszám: EM0008_100
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 20.900 Ft/l
Szerezhető HappyPontok: 11
Várható szállítás: 2017. november 24.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Leírás és Paraméterek
Összetevők: biológiailag erjesztett almaecet, citromfű, levendula, golgotavirág.
 
Ecetsavtartalom 10%.
A termék üledékképződésre hajlamos, használat előtt rázzuk fel.
Minőségét megőrzi: 4 évig.
Száraz, hűvös, lehetőleg fénytől védett helyen tároljuk.
Fogyasztási javaslat: fogyaszthatjuk önmagában vagy adjunk 1-2 teáskanál ecetet 1 dl vízhez, gyümölcsléhez. Összekeverhetjük kevés mézzel, citromlével és 1 dl vízzel frissítő italként. Hozzáadhatjuk ételeinkhez mint salátához, készételekhez vagy akár húsokhoz, mártásokhoz is.
 
Egy kis szakirodalom:
 
Nyugtatás, stresszoldás…Bár Franciaországban sokféleképpen felhasználják a levendulát,
nem tartozik a hagyományos francia konyha fűszerei közé.Az I. világháborúban kórházakban
használták az illóolaját. Gyakran használják más növényekkel együtt az aromaterápiában.
A levendulavirágokkal töltött pánácska segíti az alvást és az ellazulást.
 
Citromfű
A citromfű (Melissa officinalis), az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családjába tartozó, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. A Közel-Keletről származik, a mediterrán éghajlatot kedveli. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható. Népies neve: orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, igaz nádrafű, macskaméz, mézelke.Drogként hajtásait (Melissae herba) és levelét (Melissae folium) szedik, a leveleket virágzása kezdetén, július-augusztus hónapokban.A citrom illatára emlékeztető friss levelét saláták, mártások, főzelékek, töltelékek, gyümölcslevesek, gyümölcssaláták, gomba-, hal-, szárnyas- és vadételek, hidegtálak, fűszerecetek ízesítésére használjuk. Kiváló desszertek, valamint limonádé, sörbet, tea, vermut és vaníliapuding díszítésére és ízesítésére is. 2015-ben az év fagylaltja díjat a citromfű fagylalt kapta.Vírusölő tulajdonsága miatt a belőle készített krém jól alkalmazható az ajakherpesz (Herpes simplex) helyi kezelésére. Teája és illóolaja is ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is. Gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadások idején különösen jó a citromfű. Izzasztó, szélhajtó, epeműködést serkentő hatása is ismert. Emellett javítja az emésztést, csökkenti a vérnyomást és a fejfájást és általános görcsoldó szer.
Levendula
A levendula (Lavandula) az árvacsalánfélék családjába tartozó növénynemzetség 39 fajjal és több hibrid fajjal. Őshonos Európában; megtalálható az Atlanti-óceánban fekvő Zöld-foki Köztársaság szigetcsoportjaitól és a Kanári-szigetektől DK-Európán keresztül Észak- és Kelet-Afrikában, a Mediterráneumban, DNy-Ázsián keresztül DK-Indiáig. A nemzetség sok tagja kerti dísznövényként ültetett a mérsékelt éghajlaton, felhasználják továbbá fűszerként, és a belőle kivont illóolajat számtalan kozmetikai termékben.A provance fűszerkeverék amerikai kiadásának része (az eredeti franciában nincsen). A virágok bőséges nektárt adnak, amiből jó minőségű méz állítható elő. A virágokat lehet kandírozni, néha sütemény dekorációként használják. A csokoládés desszertekhez különösen jól illik. Fekete és zöld teához is szokták keverni ízesítőként. Bár Franciaországban sokféleképpen felhasználják, nem tartozik a hagyományos francia konyha fűszerei közé.Az I. világháborúban kórházakban használták az illóolaját. Gyakran használják más növényekkel együtt az aromaterápiában. A levendulavirágokkal töltött pánácska segíti az alvást és az ellazulást.
 
Golgotavirág
A „golgotavirág” név a latin Passiflora elnevezés fordítása. A latin név a 17. század elejéről ered („passio” = szenvedés, „flor” = virág). Jacomo Bosio szerzetestanítvány és művész állította párhuzamba Jézus Krisztus szenvedéstörténetét (Passió vagy Golgota) és a korábban alig látható bimbóból a reggeli órákban kibomló, majd gyorsan elhervadó virágot.Kerek, sárga vagy narancssárga, igen ízletes, édes-savanykás-csípős gyümölcse a passiógyümölcs. Mintegy 50–60 faj termése ehető. A termést spanyolul granadillának („gránátalmácska”) is nevezik, mert az egyrekeszű, sokmagvú bogyó kerekded, apró magjai miatt egy kissé hasonlít a gránátalmára. Gyógyászati célokra a hússzínű golgotavirág (a Passiflora incarnata L.) zöld növényi részét használják. Természetes kivonatát a friss növényből készítik. Fájdalomcsillapító, szedáló hatása miatt ma is közkedvelt gyógynövény. Külsőleg égési sérülésekre, bőrgyulladások kezelésére gyulladáscsökkentőként és fájdalomcsillapítóként használják.A golgotavirág teája mindenekelőtt gyermekek számára elismert gyógy- és enyhítőszer, amely ideggyengeség, elalvási zavar, szorongásos állapot és nyugtalanság esetén ajánlott. Más nyugtató hatású gyógynövényekkel keverve (citromfű, macskagyökér, komló, orbáncfű) a golgotavirág hatásos összetevője altató és nyugtató teakeveréknek. A házi patikában a golgotavirágot természetes eredetű kivonata formájában altatószerként használják.
További információk

Mire jó az almaecet?

Az almaecetet több ezer éve használják a világ nagy részén az egészség fenntartása érdekében. Az ókori egyiptomiak és babilóniaiak 12 ezer évvel ezelőtt tudatosan fogyasztották már az almaecetet. Az erjesztett gyümölcslé számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, éppen ezért ajánlott napi rendszerességgel fogyasztani.

Az almaecet tartalmaz C-vitamint, B2-, B1-, B6-vitamint, citromsavat, ecetsavat, folsavat, biotint, niacint, káliumot, vasat, pektint, magnéziumot, foszfort, nátriumot, kalciumot. Használhatjuk főzéshez, salátaöntetekhez, de vízzel hígítva, napi 1-2 evőkanál almaecet mindenkinek jót tenne az egészségének.

A konyhában igen finom fűszerként lehet a segítségünkre: elsősorban salátákhoz halételekhez, szárnyasokhoz illik. De tartósításra egyaránt alkalmas, sőt a sütemények is omlósabbak lesznek, ha néhány cseppet teszünk a tésztába, tojásfőzősnél megelőzi a héj megrepedését, az elsózott levest is helyrehozhatjuk pár cseppel. Előnye még, hogy a hüvelyesekből, káposztafélékből készült ételek könnyebben emészthetőek néhány kanálnyi almaecettől. Sőt, ha a saláták, zöldségek és gyümölcsök mosásánál használjuk, eltávolíthatjuk a növényvédő szerek maradványait.

Mihez tudjuk használni az ecetmester termékeit? 

Fogyaszthatjuk önmagában 1 - 2 teáskanállal, hígíthatjuk vízzel, gyümölcslével akár langyos teával is. A gasztronómia területén, konyhákban szinte minden ételeinkhez használhatjuk mint salátáinkhoz, készételeinkhez, húsokhoz, mártásokhoz de még sütéshez is.Nyáron és télen egyaránt kiváló hűsítő vagy melegítő védőital készíthető belőle egy kevés méz és citrom hozzáadásával.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Amit megnéztél
Gyártók/Márkák
Online fizetés
  
Facebook rajongók