Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével beleegyezel, hogy számítógépeden / mobil eszközödön cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a saját böngésződben tudod módosítani. Elfogadom
Termékek Menü
0

Ecetmester Fahéj Plusz eszencia 100ml

Ecetmester Fahéj Plusz eszencia 100ml Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)
Gyártó/Forgalmazó:
Cikkszám: EM0005_100
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 21.900 Ft/l
Szerezhető HappyPontok: 11
Várható szállítás: 2017. november 24.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Leírás és Paraméterek
Összetevők: biológiailag erjesztett almaecet, keserű uborka, tyúkhúr, kukoricabajusz, fahéj, cayenne-i bors.
Ecetsavtartalom 10%.
A termék üledékképződésre hajlamos, használat előtt rázzuk fel.
Minőségét megőrzi: 4 évig.
Száraz, hűvös, lehetőleg fénytől védett helyen tároljuk.
Fogyasztási javaslat: fogyaszthatjuk önmagában vagy adjunk 1-2 teáskanál ecetet 1 dl vízhez, gyümölcsléhez. Összekeverhetjük kevés mézzel, citromlével és 1 dl vízzel frissítő italként. Hozzáadhatjuk ételeinkhez mint salátához, készételekhez vagy akár húsokhoz, mártásokhoz is.
 
Egy kis szakirodalom:
 
Diabetes, vércukorszintcsökkentés... A keserű uborkaként is ismert balzsamkörte gazdag vasban, béta-karotinban és káliumban. Mindezek mellet, a legrégebbről ismert jótékony hatása a cukorbetegséggel köthető össze. Kínai orvosi feljegyzésekből már régen kiderült, hogy olyan tulajdonságai vannak, amelyek megelőzik a cukorbetegséget. A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és vérnymást. 
 
Fahéj
 
A fahéj a fahéjfa és/vagy a kasszia kérgéből készült fűszer.Már az ókorban is rendkívül keresett volt; Indiából és Srí Lankáról több mint 2000 éve exportálják. A fűszerkereskedők valóságos rémmeséket terjesztettek róla, hogy magasan tartsák az árát. Az efféle „hírek” alapján írta le Plinius, hogy csak szörnyű denevérektől védett, eldugott mocsarakban terem.
 
Mára a fahéj egyáltalán nem drága fűszer – még akkor sem, ha a régi magyar konyhához hűen nemcsak az édes alapú recepteknél, hanem a levesekhez és a sültekhez kínált mártásokba is teszünk belőle egy-egy csipetnyit. A gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt használják. A fahéj serkenti az emésztést, és hurutok ellen is kiváló, legalábbis a régi korok orvosai szerint. Talán ezért szerepelt régen a nehezen emészthető ételek sora végén az illatozó fahéjas sütemény.Indiában bizonyos curryk alkotóeleme, a Közel-Keleten egyes húsételeket ízesítenek vele, például a tadzsint.
 
Délkelet-Ázsiában fűszerkeverékek alkotórésze, így például a kínai ötfűszer-keverék fahéjból, csillagánizsból, szegfűszegből, szecsuani borsból és édesköményből áll.A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást. A londoni Imperial College kutatói abból a korábbi eredményből indultak ki, mely szerint napi fél teáskanál fahéj a II. típusú cukorbetegeknél jelentősen csökkenti a vércukorszintet, a triglicerid-szintet, az LDL (káros koleszterin) és a teljes koleszterin szintjét.
 
Keserú uborka
 
A balzsamkörtének elég fura íze van. Ahogy a nevéből is következtethetünk (keserű uborka) keserű íze van. Viszont sok kínai recept van, amely egy kellemes ételt varázsol ebből a növényből. Levesekbe teszik, hal és pecsenye közötti előételként tálalják, és sokszor megtöltik vagy salátákba teszik. A keserűsége kiemeli a fűszerek ízét. Nyáron egy nagyon felfrissítő ételnek bizonyul.
 
A keserű uborkaként is ismert balzsamkörte gazdag vasban, béta-karotinban és káliumban. Mindezek mellett, a legrégebbről ismert jótékony hatása a cukorbetegséggel köthető össze. A kínai orvosi feljegyzésekből már régen kiderült, hogy olyan tulajdonságai vannak, amelyek megelőzik a cukorbetegséget.
 
Kukorica bajusz
 
Kukoricabajusznak (Maydis stigma) a pázsitfűfélék (Gramineae) családjába tartozó kukorica torzsavirágzatának bibeszálait nevezzük. A kukoricahaj a kukoricaszemek mentén, a buroklevelek alatt helyezkedik el. Tulajdonképpen a hosszú bibeszálak alkotják a kukoricahajat, illetve -bajuszt. A megtermékenyítés után a bibeszál rozsdaszínű lesz. A buroklevelek alatti, belső, egészséges, szép sárgászöld színű szálak a kukoricahaj gyógyászati szempontból értékes részei.
 
A kukoricát minden formában fogyaszthatjuk, így frissen is. A csemegekukoricát "tejesre" éretten esszük, ilyenkor a legédesebb. Puha szemeit vajban meg is piríthatjuk, vagy főtt torzsájáról lerágcsálhatjuk. Használhatunk konzerv- vagy mélyhűtött kukoricát is.A kukoricalisztet vagy durvább őrleményét, daráját tejes kásához, süteményekhez vásároljuk. A kukoricaszemekből, vagyis magvaiból ízletes főzelék, saláta is készül. Fűszerezésére a bors vált be legjobban.
Gyakori alkotórésze a cukorbetegségek elleni, a diétás és a vizelethajtó teakeverékeknek.
 
Cayenne-i bors
 
Dél-Amerikában, gyaníthatóan a jelenlegi Francia Guyana tájékán vonták termesztésbe az indiánok. Portugál utazók ismertették meg a világgal, vitték Európába, Afrikába és Ázsiába. Általánosan termesztik Afrikában, Indiában, Japánban és Mexikóban. A teljes mennyiség mintegy 80%-át az USA-ban, főleg Új-Mexikóban és Louisianában takarítják be.
 
A cayenne-i a nagyon csípős paprikák közé tartozik 30–50 000 Scoville-egységgel. Több gyógyászati alkalmazása is ismert; a konyhában szárítva és porítva használják. A boltokban kapható paprika por "cayenne" felirata nem kimondottan ezt a paprikát jelzi, csak a csípős pirospaprika őrlemények egyfajta elterjedt elnevezése. A cayenne-i borsfűszerkeverékbe sem mindig cayenne-i paprikát tesznek; gyakran más, esetenként kevésbé csípős fajokkal pótolják vagy egészítik ki.
 
Mivel gyorsítja a vérkeringést és a felszívódást, ezért elősegíti más gyógynövények és vitaminok, táplálék kiegészítők hatását. Bármely fogyókúra hasznos kiegészítője, mert stabilizálja az emésztést, ezzel megszünteti a felszívódási problémákból adódó túlzott étvágyat
További információk

Mire jó az almaecet?

Az almaecetet több ezer éve használják a világ nagy részén az egészség fenntartása érdekében. Az ókori egyiptomiak és babilóniaiak 12 ezer évvel ezelőtt tudatosan fogyasztották már az almaecetet. Az erjesztett gyümölcslé számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, éppen ezért ajánlott napi rendszerességgel fogyasztani.

Az almaecet tartalmaz C-vitamint, B2-, B1-, B6-vitamint, citromsavat, ecetsavat, folsavat, biotint, niacint, káliumot, vasat, pektint, magnéziumot, foszfort, nátriumot, kalciumot. Használhatjuk főzéshez, salátaöntetekhez, de vízzel hígítva, napi 1-2 evőkanál almaecet mindenkinek jót tenne az egészségének.

A konyhában igen finom fűszerként lehet a segítségünkre: elsősorban salátákhoz halételekhez, szárnyasokhoz illik. De tartósításra egyaránt alkalmas, sőt a sütemények is omlósabbak lesznek, ha néhány cseppet teszünk a tésztába, tojásfőzősnél megelőzi a héj megrepedését, az elsózott levest is helyrehozhatjuk pár cseppel. Előnye még, hogy a hüvelyesekből, káposztafélékből készült ételek könnyebben emészthetőek néhány kanálnyi almaecettől. Sőt, ha a saláták, zöldségek és gyümölcsök mosásánál használjuk, eltávolíthatjuk a növényvédő szerek maradványait.

Mihez tudjuk használni az ecetmester termékeit? 

Fogyaszthatjuk önmagában 1 - 2 teáskanállal, hígíthatjuk vízzel, gyümölcslével akár langyos teával is. A gasztronómia területén, konyhákban szinte minden ételeinkhez használhatjuk mint salátáinkhoz, készételeinkhez, húsokhoz, mártásokhoz de még sütéshez is.Nyáron és télen egyaránt kiváló hűsítő vagy melegítő védőital készíthető belőle egy kevés méz és citrom hozzáadásával.

 

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Amit megnéztél
Gyártók/Márkák
Online fizetés
  
Facebook rajongók